Arne Slot wilde Ramiz Zerrouki graag hebben, maar snapt beslissing: 'Moet wel verantwoord zijn'
i

Getty Images

Arne Slot wilde Ramiz Zerrouki graag hebben, maar snapt beslissing: 'Moet wel verantwoord zijn'

Sjors Tanis • 16:49, 11-01-2023 / Laatste Update: 13:35, 07-01-2024

PEC Zwolle-thuis was de ideale opwarmer voor Ramiz Zerrouki geweest bij Feyenoord. Maar Feyenoord greep naast de middenvelder van FC Twente en moet verder zoeken. Coach Arne Slot blijft in de zware maand januari voorlopig werken met een zeer krappe groep.

"Normaal zeg ik niets over een speler die niet van ons is en zeker niet als hij niet naar ons komt ook", zei Slot volgens het Algemeen Dagblad voor het bekerduel van donderdag met PEC. "Maar dat zou flauw zijn want er is veel over geschreven. We hadden Zerrouki graag willen hebben. Heel graag. Ik kan binnen Feyenoord niemand iets verwijten, we hebben er alles aan gedaan om hem te halen, maar het moet wel verantwoord zijn."

Lees ook: Feyenoord schakelt door na NEE van FC Twente: 'Erg jammer ook voor Ramiz Zerrouki'

Bijlow onder lat

"Veel veranderingen in het elftal ga je niet zien", vertelde Slot. "Als ik andere spelers opstel, dan is dat omdat ik denk dat ze beter zijn voor dit duel. Een andere keeper zie je veel, maar ook dat doe ik niet. Dat heb ik nooit gedaan. Op dit moment zijn Wellenreuther en Marciano wel in een fase dat ze wat wedstrijdritme hebben, omdat ze in de laatste weken van 2022 hebben mogen spelen. Maar straks niet meer en ik stel dan gewoon mijn 1e keeper op."

Wieffer mag zich laten zien

En ook Mats Wieffer krijgt een kans. Door de krapte in de selectie ligt de weg naar een lange reeks voor de speler die werd weggehaald bij Excelsior wagenwijd open. Maar Wieffer moet het wel laten zien. "Hij heeft stappen gezet", aldus Slot, de trainer die tegen zijn oude liefde PEC Zwolle uiteraard goed voor de dag wil komen. Hij woont nog in Zwolle. "Maar ik slaap er de avond voor de wedstrijd niet dus vuurwerk afsteken in mijn straat is zinloos", zei Slot. "Maar ik heb er gespeeld en ik was er jeugdtrainer."

Bekijk ook: FC Twente-directeur Jan Streuer zet streep door transfer Ramiz Zerrouki naar Feyenoord

Een journalist merkte op dat er ooit zelfs nog een spandoek hing met de tekst ‘Slot zij met ons’. Dat vertrouwen is er ook in de trainer in de Kuip. Slot zou graag een prijs winnen met Feyenoord en ligt nog op koers voor 3 prijzen: de landstitel, de Europa League en de beker. De 1e is een zware klus, de 2e een loodzware, maar de KNVB Beker is realistisch. "Maar veel hangt af van loting", gaf Slot aan. "Maar eerst moeten we PEC uitschakelen, dan zien we verder."