Arsenal en Aston Villa boeken benauwde zeges in titelrace
i

Getty Images

Arsenal en Aston Villa boeken benauwde zeges in titelrace

Bart van der Wijst • 18:14, 17-12-2023 / Laatste Update: 18:50, 05-01-2024

Arsenal en Aston Villa hebben zondagmiddag gewonnen en kunnen met de beentjes omhoog naar Liverpool - Manchester United kijken. Toch ging het niet makkelijk, bij zowel Arsenal als Aston Villa. The Gunners versloegen Brighton thuis met 2-0, The Villans deden dat op bezoek bij Brentford met 2-1.

Arsenal had lang nodig om de ban te breken in eigen huis. Bij rust hadden Bart Verbruggen en Jan Paul van Hecke nog een clean sheet te pakken. Landgenoot Joël Veltman moest na ongeveer een halfuur de wedstrijd geblesseerd verlaten.

Mispeer Verbruggen

Na rust brak Gabriel Jesus de ban. Verbruggen sloeg in het luchtledige na een corner van Bukayo Saka en daar profiteerde de Braziliaanse spits van. Hij kopte de 1-0 binnen. Arsenal hield daarna de touwtjes stevig in handen en net toen Brighton dacht aan een slotoffensief viel de 2-0. Die werd gemaakt door de Duitser Kai Havertz.

Comeback Aston Villa

In het spoor van Arsenal won Aston Villa ook. Die ploeg zette de goede reeks voort na de zeges tegen Manchester City en The Gunners, maar toch moesten ze héél diep gaan. Een kwartier voor tijd stond Brentford nog met 1-0 voor door een goal van Keane Lewis-Potter.

Toch zorgde Ben Mee voor de ommekeer. De speler van Brentford kreeg rood na 70 minuten spelen en niet veel later profiteerde Aston Villa daar al van. Álex Moreno maakte de gelijkmaker, waarna spits Ollie Watkins vlak voor tijd de winnende maakte. Het was een verhitte slotfase, met ook nog rood voor Boubacar Kamara (Aston Villa).