Arsenal en Vivianne Miedema maatje te groot voor PSV in Champions League
i

Getty Images

Arsenal en Vivianne Miedema maatje te groot voor PSV in Champions League

Sjors Tanis • 21:58, 21-08-2021 / Laatste Update: 17:30, 05-01-2024

PSV heeft geen vervolg kunnen geven aan de 1e overwinning ooit in de Champions League voor vrouwen. Nadat woensdag Lokomotiv Moskou werd verslagen, werd vanavond verloren van het Arsenal van Vivianne Miedema.

Het Champions League-avontuur zit er daarmee op voor PSV.

Minitoernooi

Met een minitoernooi, georganiseerd bij Lokomotiv Moskou, probeerde PSV zich te plaatsen voor de 2e ronde van de Champions League. In de halve finale rekende PSV eerder deze week af met Lokomotiv Moskou, maar het Arsenal van Miedema bleek toch een maatje te groot in de finale van het minitoernooi.

Goal Miedema

Miedema zorgde zelf voor de 1-0 voor Arsenal. Mana Iwabuchi maakte er voor rust ook nog 2-0 van, waarna Esmee Brugts iets terug deed namens de Eindhovense ploeg. Brugts, die tegen Lokomotiv Moskou ook al scoorde, zorgde voor de 2-1 en bracht de spanning terug in het duel. De beslissing kwam echter na 65 minuten. Het was wederom Iwabuchi die Sari van Veenendaal wist te passeren.

Niet PSV, maar Arsenal gaat dus door naar de 2e ronde van de Champions League voor vrouwen. FC Twente speelt ook nog voor een plek in de volgende ronde. De ploeg uit Enschede speelt momenteel tegen Subotica.