Arsenal kilt Liverpool in gruwelijke wedstrijd en staat opnieuw op nummer 1 in Premier League

Eimert Pruis • 21:30, 09-10-2022 / Laatste Update: 22:21, 11-12-2023

Arsenal heeft na Tottenham Hotspur ook concurrent Liverpool verslagen. In een gruwelijk lekkere wedstrijd in het Emirates Stadium kon van alles gebeuren, maar de Gunners gingen er met de 3 punten vandoor: 3-2.

De club uit Londen is weer helemaal terug in de Premier League. Na vele magere jaren lijkt Arsenal door een uitstekende transferzomer (onder meer Gabriel Jesus en Oleksander Zinchenko werden gehaald) weer mee te kunnen doen om de titel. Voorlopig houdt niemand Arsenal bij (24 punten). Achtervolger Manchester City heeft 1 punt minder. Liverpool zakt met slechts 10 punten uit 8 duels naar de 10e plaats.

Flitsend begin

Arsenal begon weer eens uitstekend aan de wedstrijd. In de 1e minuut werd al een flitsende aanval op de mat gelegd waardoor Gabriel Martinelli vrij kon inschieten: 1-0.

Liverpool neemt controle over

De Londenaren hadden in het begin het beste van het spel en ook de controle. Gedurende de wedstrijd vorderde nam Liverpool die controle over. De Reds maakten dan ook terecht gelijk.

Knappe goal Núñez

Luis Díaz profiteerde van een weifelende Arsenal defensie. Hij zette de bal voor aan de vrij gelopen Núñez. De Uruguayaanse aanvaller gleed de bal binnen.

Uitblinker Martinelli helpt Arsenal aan nieuwe voorsprong

Beide ploegen streden voor de winst en wilden al voor rust voor staan. Het was uiteindelijk Arsenal die met een nieuwe voorsprong naar de kleedkamer ging. Martinelli kapte de bal af en zette voor op de geheel vrijstaande Bukayo Saka. Er was nog even wat rumoer dat het buitenspel zou zijn, maar daar bleek niets van waar.

Liverpool komt toch weer langszij

Tegen de verhoudingen in was het plots Liverpool dat in de 53e minuut op gelijke hoogte kwam. Diogo Jota stuurde de voor de geblesseerde Díaz ingevallen Robert Firmino weg. De Braziliaanse aanvaller rondde beheerst af voor 2-2.

Liverpool juicht, maar niet als laatst

Boeiend duel

De wedstrijd ging op en neer en boeide van minuut 1 tot diep in de blessuretijd. In een storm van Arsenal-aanvallen lukte het de Gunners maar niet om te scoren. Van schot naar schot naar schot.

Ref helpt Gunners

Gelukkig voor de Arsenal-fans hielp scheidsrechter Michael Oliver een handje. Gabriel Jesus ging als een stervende zwaan naar de grond en Oliver wees naar de stip. De VAR durfde niet in te grijpen en Saka pakte het cadeautje uit.