Arsenal komt niet voorbij Southampton, maar blijft koploper in de Premier League

Brian Vesseur • 18:54, 23-10-2022 / Laatste Update: 03:46, 12-12-2023

Arsenal is zondagmiddag de mist ingegaan op bezoek bij Southampton. Het werd 1-1, waardoor de concurrentie deze speelronde is ingelopen op de koploper van de Premier League. Arsenal heeft nu nog maar 2 punten voorsprong op Manchester City en nog 5 op nummer 3 Tottenham Hotspur. De Spurs hebben nog een wedstrijd tegoed.

Donderdagavond kwam Arsenal nog in actie tegen PSV, in de Europa League. De Engelsen waren beter, maar PSV verdedigde goed: 1-0 voor Arsenal.

Doelpuntenmakers

Granit Xhaka maakte al na een minuut of 10 de openingstreffer voor Arsenal, maar de Londenaren konden vervolgens niet doordrukken. Waar het balbezit wel voor Arsenal was, werden de kansen eerlijk verdeeld. Dat Southampton in de 65e minuut de gelijkmaker scoorde, kwam dan ook niet volledig uit de lucht vallen. Stuart Armstrong was de doelpuntenmaker.

Bij Arsenal zagen we de gebruikelijke 11 namen in het veld. Ook invallers Eddie Nketiah, Fabio Vieira en Kieran Tierney konden in de 2e helft het verschil niet maken.