Arsenal maakt opnieuw indruk en vergroot versprong op Manchester City

admin • 11:15, 01-01-2023 / Laatste Update: 02:00, 12-12-2023

Arsenal heeft het jaar 2022 op overtuigende wijze afgesloten door Brighton & Hove Albion met 2-4 aan de kant te schuiven. Door de overwinning profiteerde de Londenaren optimaal van het gelijkspel van grote concurrent Manchester City. De voorsprong van The Gunners bedraagt nu 7 punten.

Vanaf het begin van de wedstrijd was de essentie van Arsenal duidelijk. Na 65 seconden lag de bal via Bukayo Saka namelijk al in het doel van Brighton. Na diverse kansen was het vlak voor rust weer raak en leek de wedstrijd al beslist toen Odegaard de bal uit een corner tegen de touwen joeg.

2e helft

Na rust ging Arsenal verder waar het de 1e helft al mee was begonnen, scoren. Eddie Nketiah schoot via een rebound raak, waardoor het in de 47e minuut al 3-0 voor de Londenaren stond. De thuisspelende ploeg gaf echter niet op. Na een treffer uit het niets van Kaoru Mitoma kwam de ploeg uit Brighton terug tot 3-1. Deze stand bleef echter maar 5 minuten op het scorebord staan.

Arsenal vergroot gat

In de 70e minuut was het namelijk Gabriel Martinelli die keeper Sanchez passeerde en voor de 1-4 zorgde. Via Evan Ferguson kwam Brighton met nog een kwartier te spelen terug tot 2-4. Hierna vielen geen doelpunten meer, waardoor Arsenal stevig aan de leiding gaat in de Premier League. Ze hebben inmiddels een voorsprong van 7 punten op de nummer 2: Manchester City.