Arsenal overtuigt absoluut niet tegen Everton (maar wint wel)

21:26, 17-09-2023 / Laatste Update: 16:19, 11-12-2023

Arsenal heeft zondag met 1-0 gewonnen van Everton. De ploeg van Mikel Arteta staat door de niet zo overtuigende zege op 13 punten na 5 wedstrijden in de Premier League. Tottenham Hotspur en Liverpool hebben ook 13 punten, Manchester City won tot nu toe alles. Everton heeft pas 1 punt na 5 wedstrijden en scoorde pas 2 keer.

Everton begon met de Nederlander Danjuma in de basis als rechtsbuiten en ook Jarrad Branthwaite speelde. De centrale verdediger speelde vorig seizoen nog op huurbasis bij PSV. Bij Arsenal zat Aaron Ramsdale op de bank; David Raya keepte.

Arsenal-aanvaller Gabriel Martinelli scoorde in de 20e minuut, maar zijn treffer werd afgekeurd. Een paar minuten later werd hij noodgedwongen gewisseld voor Leandro Trossard. De fans in het Goodison Park moesten heel lang wachten op een doelpunt. Maar na 70 minuten was het Trossard die de bezoekers op voorsprong schoot.

Bekijk hier de samenvatting van Everton-Arsenal:

PSV

Komende week speelt PSV tegen Arsenal in de groepsfase van de Champions League. De wedstrijd in Londen begint woensdag om 21.00 uur.