Arsenal verliest ook van Brighton en lijkt de titelrace in voordeel van Man City te beslissen

Yvo van Dorst • 21:30, 14-05-2023 / Laatste Update: 06:18, 12-12-2023

Arsenal heeft zondag een heel harde tik moeten verwerken in de titelstrijd met Manchester City. De ploeg van trainer Mikel Arteta verloor van Brighton and Hove Albion, waardoor het gat met de koploper Manchester City nu opgelopen is naar 4 punten.

De 1e helft werd er door allebei de ploegen erg sterk gevoetbald. Het enige wat nog miste was een doelpunt, maar de kansen waren er aan allebei de kanten. Een vervelende tik was het uitvallen van de jonge Gabriel Martinelli. De Braziliaan moest na 17 minuten spelen geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger was Leandro Trossard.

Genadeklap

In het 2e bedrijf maakte Brighton uiteindelijk het 1e doelpunt van de wedstrijd. Het 19-jarige toptalent Juan Enciso uit Paraguay schoot 5 minuten na rust de openingstreffer tegen de touwen. Daarna ging Arsenal op jacht naar de gelijkmaker, met onder andere oud-Feyenoorder Reiss Nelson. Maar uiteindelijk kwam Brighton juist met het antwoord. Invaller Dennis Undav mikte de bal met een lobje over keeper Aaron Ramsdale, waardoor de stand 0-2 werd. Pervis Estupinan deelde in de slotsecondes de genadeklap uit en bepaalde de eindstand op 0-3.

Titelrace

Met nog 3 wedstrijden op het programma lijkt het voor Arsenal erg moeilijk te worden om de 1e plek af te pakken van Manchester City. Het gat is inmiddels gegroeid naar 4 punten, waardoor Arsenal genoegen moet lijken te nemen met de 2e plek in de Premier League. Manchester City heeft ook nog 1 wedstrijd meer te spelen.