Arsenal vliegt in eigen huis uit League Cup, Tottenham vindt zijn Waterloo in Nottingham

Eimert Pruis • 23:41, 09-11-2022 / Laatste Update: 02:56, 08-01-2024

Het League Cup-avontuur voor Arsenal is al over. De koploper van de Premier League verloor in eigen huis van Brighton & Hove Albion:1-3 Ook Tottenham Hotspur hoeft niet terug te komen de volgende ronde. Nottingham Forest won met 2-0.

Deze ronde van de League Cup (of EFL Cup, Of Carabao Cup) begon nog goed voor Arsenal. Edward Nketiah zette de Londenaren op aangeven van Reiss Nelson op voorsprong. Brighton stond bij rust weer gelijk. Danny Welbeck schoot een pingel binnen.

Veltman en co winnen

Joël Veltman speelde weer de hele wedstrijd en zag hoe zijn ploegmaat en invaller Kaoru Mitoma de 1-2 maakte. Tariq Lamptey besliste het duel.

Stunt in Nottingham

In Nottingham zorgde de hekkensluiter van de Premier League voor een stunt door Tottenham uit te schakelen. Renan Lodi en Jesse Lingard waren de doelpuntenmakers (2-0). Orel Mangala kreeg in de 68e minuut en de 75e minuut een gele kaart (en dus rood). Nottingham hield in de slotfase met een man minder eenvoudig stand.

Uitslagen EFL Cup

Arsenal - Brighton 1-3

Newcastle United - Crystal Palace 0-0 (Newcastle wint via strafschoppen)

Nottingham - Tottenham 2-0

Southampton - Sheffield Wednesday 1-1 (Southampton wint via strafschoppen)

West Ham United - Blackburg Rovers 2-2 (Blackburn Rovers wint via strafschoppen)

Wolverhampton Wanderers - Leeds United 1-0

Liverpool - Derby County 0-0 (Liverpool wint via strafschoppen)

Manchester City - Chelsea 2-0