Arsenal wil Onana kopen van Ajax, maar dan wel met eventuele schorsingkorting
i

ProShots

Arsenal wil Onana kopen van Ajax, maar dan wel met eventuele schorsingkorting

Marcel Roes • 15:30, 01-06-2021 / Laatste Update: 06:02, 08-01-2024

Het grote onderhandelen is begonnen. Meerdere clubs willen Ajax-doelman André Onana kopen, maar er hangt de Kameroense ballen- en pillenpakker een dopingschorsing boven het hoofd. En dus gaat de prijs afhangen van die schorsing.

Een korte tijdlijn: in oktober 2020 liep Onana bij een 'out of competition'-controle tegen de lamp. Hij bleek het middeltje furosemide in zijn lichaam te hebben. Pas in januari 2021 kwam dat naar buiten. Zijn verweer: "Ik nam per ongeluk een pilletje van mijn partner." Woensdag begint het proces over deze zaak bij het internationaal sporttribunaal CAS.

Dope korting

Iedereen houdt van korting. Korting is dope. En dus ook dopingkorting. Zo denkt Arsenal er ook over. De Gunners mikken op een prijs van 6 tot 9 miljoen, als Onana een kortere schorsing krijgt dan de 12 maanden die eerder werden opgelegd. Maar blijft die schorsing staan, dan zakt het aanbod richting de 2 miljoen. Bittere pil!

Remko Pasveer

Ajax heeft al voorgesorteerd op het vertrek, of handhaving van de schorsing, door Remko Pasveer te halen van Vitesse en Maarten Stekelenburgs contract te verlengen. Ook lijken de Amsterdammers Jay Gorter (Go Ahead Eagles) naar de hoofdstad te willen halen.