AS Roma bereidt zich goed voor op Feyenoord-thuis met zege op Udinese

Brian Vesseur • 00:42, 17-04-2023 / Laatste Update: 02:55, 12-12-2023

AS Roma heeft zich prima hersteld van de nederlaag tegen Feyenoord in Rotterdam (1-0). Zondagavond won de ploeg van José Mourinho met 3-0 van Udinese. Net als tegen Feyenoord miste Roma een penalty, maar dit keer ging de rebound erin.

Edoardo Bove was de doelpuntenmaker, wat ook de openingstreffer van de wedstrijd was. In de 2e helft maakte Lorenzo Pellegrini er 2-0 van. Na 69 minuten kreeg Udinese nog een penalty, maar Roberto Pereyra zag zijn strafschop worden gekeerd door Rui Patricio. In de blessuretijd maakte Tammy Abraham er nog 3-0 van.

Georginio Wijnaldum speelde een uur mee bij AS Roma, waarna hij werd gewisseld voor Nemanja Matic. AS Roma staat door de zege op de 3e plek in de Serie A, 5 punten achter nummer 2 en stadsgenoot Lazio.

Return

Komende donderdag komt Feyenoord op bezoek in Rome, voor de return in de kwartfinale van de Europa League. De Rotterdammers verdedigen dus een voorsprong van 1-0 uit de heenwedstrijd. Arne Slot en consorten kunnen afkijken naar AS Roma - Sassuolo van vorige maand (12 maart), want de bezoekers wonnen destijds met 4-3.