AS Roma boekt magere zege op 10 man Lecce en mag omhoog kijken in Serie A

Eimert Pruis • 00:42, 10-10-2022 / Laatste Update: 23:43, 07-01-2024

AS Roma heeft weer een stap omhoog gezet in de Serie A. Dankzij een nipte zege op Lecce (2-1) klimmen de Romeinen van trainer José Mourinho naar de 5e plaats. Het verschil met koploper Napoli is 4 punten.

Roma had het moeilijk in eigen huis tegen de nummer 16 Lecce. Chris Smalling zette de thuisploeg op voorsprong in de 6e minuut. In de 22e minuut kreeg Lecce-speler Morten Hjulmand rood. Toch wisten de bezoekers nog voor rust op gelijke hoogte te komen via Gabriel Strefezza.

Dybala matchwinner

Snel na rust herstelde Paulo Dybala de orde weer. Hij benutte een penalty nadat Kristoffer Askildsen zijn tegenstanders benen schopte in plaats van de bal. Roma kreeg nog wel kansen op meer, maar scoorde niet. Wel werd nog een Romeinse goal afgekeurd wegens buitenspel. Een uitbraak van de 10 man van Lecce bleef uit.