AS Roma en Atalanta Bergamo spelen gelijk; Dean Huijsen valt direct in

Brian Vesseur • 23:48, 07-01-2024 / Laatste Update: 10:09, 15-01-2024

AS Roma en Atalanta Bergamo hebben zondagavond gelijkgespeeld in de Serie A: 1-1. Het was een Nederlands getinte wedstrijd, mét een debutant aan de kant van Roma. José Mourinho liet direct Dean Huijsen invallen.

Teun Koopmeiners zette Atalanta Bergamo al vrij snel op voorsprong tegen AS Roma. De Nederlandse middenvelder torende boven landgenoot Rick Karsdorp uit en kopte de 1-0 binnen. In de 39e minuut zorgde Paulo Dybala voor de gelijkmaker via een penalty. In de zevende minuut van de blessuretijd pakte Roma-trainer Mourinho nog geel.

De goal van Koopmeiners:

Diezelfde Portugees deed in de rust wat opvallends. Hij zette de Nederlander Huijsen in het veld, die één dag eerder op huurbasis was overgenomen van Juventus. De 18-jarige Huijsen is jeugdinternational van Oranje, maar schijnt er ook van te dromen om voor Spanje uit te komen. Dat zette het totaal van Nederlanders op het veld op vier, naast ook nog Marten de Roon. Mitchel Bakker bleef negentig minuten op de bank bij Atalanta.

Uiteindelijk bleef het 1-1 in Rome. Mourinho kreeg in de 94e minuut nog rood.

Stand Serie A

Door het gelijkspel staat Atalanta nu zesde in de Italiaanse competitie. Het Roma van Mourinho moet het voorlopig doen met de achtste plek.