Assistent-trainer Michael Dingsdag tijdelijk hoofdcoach bij geplaagd FC Volendam

Joris Kaper • 13:31, 05-12-2023 / Laatste Update: 12:45, 05-01-2024

Matthias Kohler is definitief opgestapt als hoofdtrainer van FC Volendam. De 32-jarige coach zit donderdag dus niet meer op de bank op bezoek bij Feyenoord en wordt tijdelijk opgevolgd door assistent-trainer Michael Dingsdag. Het hele technische hart, waaronder Wim Jonk en hoofdtrainer Kohler, maakte vorige week al bekend op te stappen na het vertrek van voorzitter Jan Smit.

In Volendam is al ruim een week een heuse soap gaande rondom de raad van commissarissen en het bestuur van de club. De rvc zette voorzitter Jan Smit afgelopen week op straat, net zoals 3 andere bestuursleden. Dat deed de rvc omdat zij volgens hen slecht werk hadden geleverd.

Team Jonk opgestapt

'Team Jonk', waar onder meer technisch manager Wim Jonk en hoofdcoach Kohler inzitten, besloot daarom op te stappen uit onvrede. Kohler zat nog wel op de bank tijdens de 0-5-nederlaag tegen PEC Zwolle van afgelopen zaterdag, maar is nu dus ook weg.

Tijdelijke vervanger

Assistent-trainer Michael Dingsdag gaat nu tijdelijk aal de slag als hoofdcoach. Tot de winterstop zijn er nog 2 wedstrijden te spelen: uit bij Feyenoord en sc Heerenveen. Hij wordt bijgestaan door Regillio Simons en Frank van der Geest. Simons is de vader van Oranje-international Xavi Simons.

"Als de club en de spelers een beroep op mij doen, ben ik vanzelfsprekend bereid de club te ondersteunen", zegt Dingsdag op de site van FC Volendam. Daar is verder opvallend genoeg, niks te lezen over het opstappen van Kohler.