Aster Vranckx baalt van misgelopen transfer naar PSV: 'Ik was ontgoocheld'
i

Getty Images

Aster Vranckx baalt van misgelopen transfer naar PSV: 'Ik was ontgoocheld'

Bart van der Wijst • 17:43, 13-10-2023 / Laatste Update: 03:01, 07-01-2024

Aster Vranckx werd de afgelopen transferwindow vaak gelinkt aan PSV. Tot een overstap naar Eindhoven kwam het niet. Wolfsburg wilde hem houden en beloofde hem speeltijd. Toch kwam Vranckx nog maar tot 80 schamele minuutjes. In een interview met HLN zegt de middenvelder te balen van het feit dat hij niet naar PSV (of Fiorentina) mocht.

"Voor het nieuwe seizoen had ik 2, zowel financieel als sportief, erg interessante aanbiedingen", blikte Vranckx terug. Uiteindelijk bleef hij gewoon op zijn plek in Wolfsburg.

Vertrouwen

"Ik had positieve gesprekken met die clubs. Ik wou vertrekken, op zoek naar speelminuten en vertrouwen. Wolfsburg liet me niet gaan. Ja, ik was ontgoocheld. PSV en Fiorentina zijn ploegen waarin ik had gepast. Anderzijds kreeg ik het gevoel dat Wolfsburg nog in mij geloofde. Er is mij ook gezegd dat ik mijn kansen zou krijgen", herinnerde de Belgische middenvelder zich.

Toch bleef het vooralsnog bij een paar invalbeurten voor Vranckx, die nog niet bij zijn coach ging zeuren om meer minuten. "De ploeg draait goed. Dan begrijp ik dat je als coach niet gaat veranderen. Ik moet alles geven om mijn kansen te krijgen", zei hij stellig. Maar als de situatie niet verandert: "Dan moet ik uitkijken naar een andere club. Ik ben jong. Ik wil spelen. Zeker met het komende EK in gedachten."