🎥​ | Aston Villa laat koppositie Premier League liggen door zeperd tegen hekkensluiter
i

Getty Images

🎥​ | Aston Villa laat koppositie Premier League liggen door zeperd tegen hekkensluiter

Noah Hoogenboezem • 09:28, 23-12-2023 / Laatste Update: 23:46, 04-01-2024

Aston Villa heeft vrijdagavond de koppositie in de Premier League laten liggen. De verrassing van dit seizoen werd in eigen huis deze keer zelf verrast door hekkensluiter Sheffield United. De thuisploeg kon op de valreep een nederlaag nog wel voorkomen: 1-1.

Aston Villa is sinds de komst van coach Unai Emery geweldig bezig en stond vlak voor de kerstdagen op een knappe derde plaats achter Arsenal en Liverpool. Villa kon de koppositie voor zeker een dag overnemen en misschien wel definitief, want de twee concurrenten spelen dit weekend tegen elkaar.

Moeizaam

Villa leek met Sheffield de perfecte tegenstander te hebben, want die ploeg pakte nog maar acht punten en stond onderaan in de Premier League. Makkelijk werd het niet. Villa had veel de bal, maar kreeg weinig kansen. Sheffield leek vlak voor tijd de punten te stelen door een goal van Cameron Archer, maar in de zevende minuut van de blessuretijd bezorgde Nicolo Zaniolo de thuisploeg toch een punt.

Stand

Villa stijgt door het punt wel naar de tweede plaats. Het heeft net als Arsenal 39 punten, maar staat op doelsaldo achter The Gunners. Arsenal speelt zaterdag uit tegen Liverpool, dat nu derde staat met 38 punten. Sheffield stijgt met het puntje naar plek 19 in de Premier League.