🎥 | Aston Villa wint óók van Arsenal en maakt titelstrijd in Premier League nóg spannender

Bart van der Wijst • 21:30, 09-12-2023 / Laatste Update: 21:21, 04-01-2024

Aston Villa is on fire in de Premier League. De ploeg van de Spaanse trainer Unai Emery won zaterdagavond met 1-0 van Arsenal en nestelde zich in de top-3. Aanvoerder John McGinn werd al na 7 minuten de matchwinner.

In de slotfase werd het nog even hectisch op Villa Park nadat Kai Havertz de 1-1 leek te maken. De scheidsrechter zag echter hands en keurde het doelpunt af. Na enkele minuten goed inspecteren, gaf de VAR de scheids gelijk: doelpunt afgekeurd. Dus bleef het bij 1-0.

Doelpunt McGinn

Aston Villa ging door waar het midweeks tegen Manchester City mee was begonnen, namelijk aanvallen. Dat resulteerde in de vroege openingstreffer van McGinn. Aston Villa combineerde er lekker op los op de helft van Arsenal en McGinn was het eindstation. De schot schoot hard uit de draai raak.

Afgekeurde goal

Arsenal kwam midweeks tegen Luton Town (3-2 winst) goed weg door een late treffer van Declan Rice. Dit keer viel de goal niet. Althans, geen geldige. Bukayo Saka zag er eentje afgekeurd worden wegens buitenspel en Havert vanwege hands.

Spanning in Premier League

Door de zege van Aston Villa is Liverpool de nieuwe koploper in Engeland. Die ploeg won eerder op zaterdag in blessuretijd van Crystal Palace. Arsenal volgt daar kort achter, met ook nog Aston Villa op de bagagedrager. Spanning ten top!