Atalanta en de Nederlanders winnen eindelijk weer eens in de Serie A

ANP / EPA

Eimert Pruis • 19:08, 23-04-2022 / Laatste Update: 08:41, 12-12-2023

Atalanta heeft na 3 nederlagen op rij weer eens gewonnen in de Serie A. Met Hans Hateboer en Marten de Roon de hele wedstrijd in actie werd vrij eenvoudig gewonnen op bezoek bij Venezia: 1-3. Teun Koopmeiners, maandag nog de schlemiel met een fataal eigen doelpunt, viel in na 63 minuten.

Op de ranglijst blijft Atalanta de nummer 8. Die positie geeft geen recht op Europees voetbal. De nummer 6 in de Serie A gaat de Conference League in. Venezia is hekkensluiter en stevent af op degradatie.

VAR grijpt al vroeg in

In Stadio Pierluigi Penzo dacht Venezia in de 5e minuut nog op voorsprong te komen, maar een goal van Thomas Henry werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor rust bracht Mario Pasalic de bezoekers aan de leiding: 0-1.

Snel beslist

De 2e helft was nog geen 2 minuten onderweg of de voorsprong was verdubbeld via Duván Zapata. Collega-spits Luis Muriel tekende in de 63ste minuut voor de 0-3. In de 80ste minuut maakte invaller Domen Crnigoj de eretreffer voor Venezia.