Atlético Madrid lukt het niet om met man meer te winnen van Espanyol
i

Getty Images

Atlético Madrid lukt het niet om met man meer te winnen van Espanyol

Eimert Pruis • 17:00, 06-11-2022 / Laatste Update: 03:47, 12-12-2023

Atlético Madrid heeft averij opgelopen in LaLiga. Dat deed de nummer 3 niet tegen een FC Barcelona of Real Sociedad, maar tegen Espanyol. En dan had Atlético ook nog ruim een uur een man meer! De ingevallen João Felix redde nog een beschamend puntje: 1-1.

Atlético is het dit seizoen helemaal kwijt. De ploeg van trainer Diego Simeone eindigde in de Champions League onderaan en heeft in LaLiga al een achterstand van 10 punten op huidige koploper FC Barcelona. Dat kunnen er 11 worden op Real Madrid, als de stadgenoot maandag weet te winnen bij Rayo Vallecano.

Atlético kan man-meer-situatie niet uitspelen

In Wanda Metropolitano was het eenrichtingsverkeer, maar scoren deed Atlético lange tijd niet. In de 28e minuut hield Leandro Cabrera een doorgebroken tegenstander vast en moest er met rood af. Kat in het bakkie zou je zeggen, maar Atléti wist het net niet te vinden.

Espanyol op voorsprong met 10 man

Sterker nog, in 1 van de zeldzame counters van Espanyol was het wél raak. Sergi Darder was de held van de club uit Barcelona. 10 minuten voor tijd beloonde Felix eindelijk de tig aanvallen. Hij rondde keihard af, vol frustratie. De Portugese aanvaller had weer eens geen basisplaats, maar liet zich wel zien in zijn invalbeurt van een klein half uur. Het leverde alleen geen 3 punten op.

De goal van Espanyol

De gelijkmaker