Attentie Ronald Koeman: deze 11 spelers willen de lezers van Sportnieuws.nl zien tegen Frankrijk
i

PRO SHOTS / Marcel van Dorst

Attentie Ronald Koeman: deze 11 spelers willen de lezers van Sportnieuws.nl zien tegen Frankrijk

Bart van der Wijst • 14:44, 13-10-2023 / Laatste Update: 09:41, 08-01-2024

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond tegen Frankrijk in de EK-kwalificatie. Bondscoach Ronald Koeman heeft op het middenveld en met name voorin wat blessureproblemen. Dus vroegen wij aan jullie hoe de ideale opstelling tegen Les Bleus eruit moet zien. Hieronder volgt de uitslag!

Het meerendeel wil dat Oranje in een 5-3-2-(of 3-5-2-)systeem moet spelen. In die formatie werd de vorige interlandperiode Griekenland met 3-0 verslagen, tegen Ierland werd dat systeem na een helft (1-1) overboord gegooid.

Opstelling Sportnieuws.nl: Verbruggen; Dumfries, Geertruida, Van Dijk, Aké, Hartman; Reijnders, Veerman; Malen, Weghorst, Simons

Keeper en verdediging

Als het aan de lezers ligt, maakt Bart Verbruggen zijn debuut onder de lat. Hij kreeg 52 procent van de stemmen. Nick Olij had een kleine 100 stemmen minder. De kans dat de keeper van Brighton ook daadwerkelijk start is erg groot. Koeman liet dat min of meer weten tijdens de persconferentie op donderdag.

[poll id="3081"]

Voor Verbruggen staan 5 verdedigers. Daarvan moeten er 2 van Feyenoord komen, vinden de stemmers. Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman, die ook nog zijn debuut voor het Nederlands elftal moet maken. Hartman kreeg 200 stemmen meer dan zijn concurrent op de positie als linker wingback, Daley Blind. Verder staan de bekende gezichten in de achterhoede: Virgil van Dijk, Nathan Aké en Denzel Dumfries.

[poll id="3085"]

Middenveld en aanval

Voorin liggen de echte problemen voor Oranje. Memphis Depay en Cody Gakpo zijn er niet bij vanwege blessures. Ook Frenkie de Jong mist deze interlandweek omdat hij niet fit is. Wie moeten er dan spelen in hun plaats? Xavi Simons, Donyell Malen, Tijjani Reijnders, Joey Veerman en Wout Weghorst. Reijnders en Veerman zijn dan de middenvelders, al kan Simons daar ook uit de voeten.

[poll id="3087"]