Ayase Ueda gaat bij Feyenoord verder jagen op goals: 'Ik maak overal doelpunten'

Eimert Pruis • 19:09, 07-08-2023 / Laatste Update: 23:22, 11-12-2023

Ayase Ueda was duidelijk bij zijn presentatie in De Kuip. Als de werkvergunning eenmaal binnen is, gaat het nog maar om 1 ding bij de Japanse spits van Feyenoord die 9 miljoen kostte: doelpunten maken. "Ik heb dat overal gedaan."

Santiago Giménez is natuurlijk onomstreden spits van Feyenoord. Daar maakt de zelfverzekerde Ueda zich echter niet druk om. "Dat ik 2e spits zou kunnen worden, dat kan. Zo werkt het na een transfer, dan moet je jezelf waarmaken. Ik heb Feyenoord zien spelen tegen PSV. Giménez is een goede spits, maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik hem nog niet vaak aan het werk heb gezien."

Eigen kracht

En dat zegt iets over Ueda. De 24-jarige spits is nadat Dennis te Kloese zich in Knokke, waar hij woonde, niet als een gek beelden gaan bekijken van de man waar hij mee moet concurreren om speeltijd. Ueda gaat uit van eigen kracht. "Ik voel geen druk, maar weet wel dat er veel van mij wordt verwacht hier bij Feyenoord. Dat is prima. Ik heb overal waar ik heb gespeeld doelpunten gemaakt."

Champions League

"Er was interesse van meerdere clubs, maar Feyenoord bleef maar bellen met de vraag of ik hier wilde spelen. Ze gaven mij echt het gevoel dat ze mij wilden hebben. En dan is er ook nog de Champions League. Ja, dan is Giménez geschorst. Of ik daar kansen zie? Daar wil ik wel voor gaan, natuurlijk."