AZ volledig uitgespeeld door Anderlecht: 'kansjes' niet genoeg voor matige Alkmaarders

Pim Huberts • 00:52, 14-04-2023 / Laatste Update: 03:25, 12-12-2023

AZ heeft donderdagavond niet het Europese succes kunnen leveren zoals Feyenoord dat wel deed. In een matige wedstrijd met slechts enkele 'kansjes' voor AZ werd van zuiderbuur Anderlecht verloren. Het Conference League-duel eindigde in 2-0.

Al in de 22e minuut was het raak voor Anderlecht. De Panamees Michael Murillo stond volledig vrij en knikte de bal behendig achter doelman Mathew Ryan (zie video).

Gelijkmaker Mijnans?

Heel veel kansen creeërde AZ niet, maar in de 62e minuut had Sven Mijnans toch echt de gelijkmaker moeten maken. De 23-jarige middenvelder kreeg de bal perfect op de voeten van Pantelis Hatzidiakos. maar knalde vol over.

Over en uit voor AZ

Nog geen 10 minuten later telde die misser nog zwaarder. Majeed Ashimeru knalde perfect in de rechteronderhoek en verdubbelde de score: 2-0. Het werd zo wel heel lastig voor AZ. Buiten een kansje voor Tijjani Reijnders was het niets meer. AZ verloor.

De thuiswedstrijd tussen AZ en Anderlecht zal gespeeld worden op donderdag 20 april.