AZ-captain Jordy Clasie baalt van spel tegen Feyenoord: ‘Het lag vooral aan onszelf’
i

Getty Images

AZ-captain Jordy Clasie baalt van spel tegen Feyenoord: ‘Het lag vooral aan onszelf’

Pim Huberts • 21:50, 16-10-2022 / Laatste Update: 00:52, 12-12-2023

AZ-captain Jordy Clasie baalde na de verloren topper tegen Feyenoord (1-3) van het spel van zijn team. "We namen niet de risico's die we normaal gesproken wel nemen aan de bal."

Koploper AZ verloor de koppositie in de Eredivisie na de verliespartij tegen Feyenoord. Het was de eerste Eredivisiewedstrijd die de Alkmaarders dit seizoen verloren.

'Speelden te voorzichtig'

"Wij kijken uit naar dit soort wedstrijden, maar we hebben gewoon niet genoeg gebracht", vervolgt de 17-voudig Oranje-international. "In de 1e helft ging het nog goed, maar creëerden we niet genoeg. Ik denk niet dat we te voorzichtig speelden. Misschien namen we niet de risico's die we normaal gesproken wel nemen, maar dat is wel iets om van je af te gooien."

"Het is jammer dat het er vandaag niet uitkwam, want we kunnen ook tegen dit soort tegenstanders veel beter. Feyenoord deed het goed, maar ik denk dat het grotendeels aan onszelf heeft gelegen", sprak Clasie.

Aanvoerder Trauner

Gelegenheidsaanvoerder Gernot Trauner verscheen ook voor de camera. Hij reageerde op de regenboog aanvoerdersband die hij 'moest' dragen nadat Orkun Kökcü weigerde: "Het is een goed signaal dat alle clubs hieraan meedoen. Als sporters kunnen we ons platform gebruiken om dat te tonen. De coach kwam vandaag naar mij toe. Voor mij was het geen probleem om de band te dragen."