AZ-coach Pascal Jansen furieus: 'Nooit zo slecht gespeeld'

Eimert Pruis • 00:28, 22-09-2023 / Laatste Update: 00:08, 12-12-2023

Trainer Pascal Jansen heeft AZ in zijn tijd bij de club niet eerder zo slecht zien spelen als in de 2e helft van het Conference League-duel met Zrinjski Mostar. Daarin gaf de halvefinalist van vorig seizoen een 3-0-voorsprong weg en ging met 4-3 ten onder. "Ik heb hier geen verklaring voor. Dit is beneden alle peil", reageerde de coach, die sinds december 2020 de leiding heeft bij AZ, voor de camera van ESPN.

Jansen gaf aan dat het na afloop doodstil was in de kleedkamer in Bosnië en Herzegovina. "Deze pijn moet je incasseren en voelen. Hier zijn geen woorden voor. We zijn allemaal verantwoordelijk."

Bizar scoreverloop

AZ leidde halverwege door doelpunten van Myron van Brederode, Sven Mijnans en Dani de Wit. In de 2e helft zag doelman Mathew Ryan er niet goed uit bij de eerste 2 tegentreffers. Met nog doelpunten in de 71e en 81e minuut maakte landskampioen Zrinjski Mostar de stunt compleet.

Legia en Aston Villa nog

AZ speelt over 2 weken in Alkmaar tegen Legia Warschau. Aston Villa is de 3e tegenstander in de groepsfase van het 3e clubtoernooi van Europa.