AZ druk bezig op transfermarkt: 'Twee aanvallers vertrekken, spits van FC Volendam komt'
Jens Odgaard verlaat AZ op huurbasis voor Bologna. ©ANP

AZ druk bezig op transfermarkt: 'Twee aanvallers vertrekken, spits van FC Volendam komt'

17:13, 31-01-2024 / Laatste Update: 17:14, 31-01-2024

In de selectie van AZ verandert er in de laatste dagen van de transfermarkt flink wat. De ploeg van trainer Maarten Martens raakt twee aanvallers kwijt en haalt er eentje voor terug.

De transfer van Lequincio Zeefuik naar AZ hing al een tijdje in de lucht, maar wordt volgens de Telegraaf de komende uren rond gemaakt. Hij komt over van FC Volendam, waar hij de laatste weken indruk maakte. AZ maakt volgens de krant zo'n 500.000 euro over naar Volendam.

Lequincio Zeefuik van FC Volendam. ©Pro Shots

Er is een plekje vrijgekomen in de kleedkamer in Alkmaar. Jens Odgaard is namelijk per direct vertrokken bij AZ. Hij ondergaat woensdag een medische keuring bij Bologna en wordt dan voor de rest van het seizoen gehuurd door de Italiaanse club uit de Serie A.

Ook Meerdink vertrekt

Naast Odgaard heeft ook Mexx Meerdink een nieuwe, tijdelijke werkgever gevonden. Het AZ-talent maakt dit seizoen op huurbasis af bij Vitesse, waar hij voor de broodnodige goals moet gaan zorgen. Woensdagmiddag werd de huurtransfer officieel.

Bologna, ploeg vol oude bekenden

Bij Bologna komt Odgaard oud-ploeggenoten Sam Beukema en Jesper Karlsson tegen. Bij de nummer acht van de Serie A spelen ook de Nederlanders Joshua Zirkzee, Sydney van Hooijdonk. Ook jeugdspeler Jafar Bynoe staat daar onder contract.

Zirkzee weg?

Odgaard wordt mogelijk al gehaald als vervanger van Zirkzee. De Nederlandse spits staat dit seizoen al op acht goals en twee assists in de Serie A. Hij staat in de belangstelling van verschillende topclubs. Zo zijn AC Milan en Manchester United al genoemd als mogelijk nieuwe werkgevers van Zirkzee.