AZ en Vitesse beginnen 2023 met een puntje: 1-1 in Alkmaar

ProShots

Marcel Roes • 21:40, 07-01-2023 / Laatste Update: 04:01, 08-01-2024

In Alkmaar kreeg AZ bezoek van Vitesse in de 15e speelronde van de Eredivisie. De match eindigde in 1-1. Bij rust was het nog 0-0, daarna viel er best wat te beleven in het AFAS Stadion.

Bij de gastheren debuteerde Djordje Mihailovic. De Amerikaanse international kreeg een basisplek. Enkele bezoekers konden dat nog niet zien, want door een probleem met het kaartjessysteem in Alkmaar enterden ze het stadion te laat.

Voor rust was AZ sterker dan de Gelderlanders, al was het voor hen niet zo lastig om de 0 te houden. Slechts 1 keer werd AZ echt gevaarlijk en dat was toen debutant Mihailovic recht op Scherpen af kon. Hij stiftte de bal tegen de keeper.

Na rust

Na rust kwam Vitesse beter in de wedstrijd. Toch maakten de Alkmaarders de openingstreffer. Vangelis Pavlidis werd door Jens Odgaard weggestoken en de Griek haalde hard uit met de wreef.

Op de knie

Vlak voor tijd zorgde de 19-jarige Mohamed Sankoh voor de 1-1. De in Sierra Leone geboren aanvaller werkte de bal binnen met zijn knie.

Voor AZ is dit het 4e puntverlies in de laatste 6 competitiewedstrijden. Vitesse heeft 4 keer op rij niet gewonnen.