AZ geeft 0-2-voorsprong weg in oefenduel tegen Borussia Dortmund
i

Getty Images

AZ geeft 0-2-voorsprong weg in oefenduel tegen Borussia Dortmund

Marcel Roes • 19:34, 06-01-2024 / Laatste Update: 08:26, 15-01-2024

AZ heeft in Spanje zijn trainingskamp besloten met een oefenduel tegen Borussia Dortmund. De Nederlandse en Duitse club speelden 4 keer 30 minuten. Het werd 2-2.

Met Rome-Jadyen Owusu-Oduro onder de lat en een viermansverdediging bestaande uit David Möller Wolfe, Bruno Martins Indi, Alexandre Penetra en Denso Kasius trad Pascal Jansen met zijn sterkste opstelling aan in Marbella. Op het middenveld was er plek voor Dani de Wit, Jordy Clasie en Jens Odgaard, terwijl de aanval werd gevormd door Myron van Brederode, Mayckel Lahdo en Vangelis Pavlidis.

1e helft

AZ was in het eerste deeltje sterker dan de nummer 5 van de Bundesliga. Na een korte combinatie tussen Van Brederode, De Wit en Pavlidis was het de Griekse spits die van dichtbij de 0-1 maakte. Odgaard zette de 2e Alkmaarse treffer op het bord, waardoor AZ na een uur spelen met een dikverdiende 0-2 stand kon pauzeren.

2e helft

Marcel Sabitzer kwam het veld in en had slechts enkele minuten nodig om het doel te vinden. Vervolgens wisselden de Duitsers 10 keer. Bij AZ werd er ook hard ingegrepen: 8 wissels. Bij de Duitsers viel clublegende Marco Reus in, die samen met teamgenoot Sabitzer de controle over het middenveld direct overnam.

Daar waar AZ in het eerste uur de bovenliggende partij was, moest het in de tweede 60 minuten machteloos toekijken hoe Reus zelf de 2-2 voor zijn rekening nam.

Samenvatting

De pot werd door het AD aangeboden via een livestream. Klik hier voor de samenvatting van AZ tegen Borussia Dortmund.