AZ is boos en gaat in beroep tegen hoge boete van UEFA
i

ProShots

AZ is boos en gaat in beroep tegen hoge boete van UEFA

Jeroen Rooseboom • 15:32, 16-12-2023 / Laatste Update: 18:36, 04-01-2024

AZ heeft van de UEFA een boete gekregen van 40.000 euro van de UEFA. Die heeft de club gekregen voor wanordelijkheden rondom het thuisduel in de Conference League met Legia Warschau. De Alkmaarders maken er op de eigen website geen geheim van dat ze daar erg boos over zijn. AZ gaat in hoger beroep.

Rond die wedstrijd ging het op verschillende momenten mis. Voor de wedstrijd bestormden fans van Legia het uitvak en raakten slaags met de Mobiele Eenheid, waarbij 1 ME'er gewond raakte. Na de wedstrijd deden de spelers dat nog even dunnetjes over: Radovan Pankov en Josué Pesqueira werden gearresteerd, omdat zij een beveiliger van AZ zouden hebben mishandeld. Dat veroorzaakte een enorme rel in Polen.

'Volkomen onbegrijpelijk'

AZ heeft nog geen gemotiveerde reden ontvangen van de UEFA, maar let wel weten dat de club in hoger beroep gaat. "Het is om meerdere redenen volkomen onbegrijpelijk, niet uitlegbaar én onacceptabel dat de UEFA tot dit voornemen is gekomen. AZ zal, indien nodig, tot het hoogst mogelijke rechtsorgaan doorzetten om dat te bewijzen", zo is te lezen.