🎥 | AZ komt pas op gang na inbrengen Dani de Wit, Vangelis Pavlidis weer naast Giménez

PRO SHOTS / Ron Baltus

Bart van der Wijst • 00:08, 10-12-2023 / Laatste Update: 03:51, 07-01-2024

AZ heeft zaterdagavond met pijn en moeite gewonnen van Almere City FC, al doen de cijfers anders vermoeden. Op eigen veld wonnen de Alkmaarders met 4-1. Vangelis Pavlidis was de matchwinner met 2 goals, maar Dani de Wit was de belangrijkste man. Na zijn invalbeurt kwam AZ pas echt op stoom.

De Wit zat net zoals de laatste weken op de bank. Na 64 minuten kwam hij binnen de lijnen en amper 2 minuten later kon hij al juichen. Met zijn hak werkte De Wit de 2-1 binnen.

Stroef

AZ kwam op voorsprong via Pavlidis. De verdediging van Almere was even vergeten dat hij er al 16 in had liggen. De Griek maakte zijn 17e van dit seizoen. Toch was het allemaal niet geweldig wat de Alkmaarders lieten zien en de 1-1 van Loïc Mbe Soh was niet onverdiend.

Toch herstelde AZ zich op tijd via De Wit, David Møller Wolfe en een toetje van Pavlidis.

Coen Dillen/Santiago Giménez

De Griek maakte met een chippie de 4-1 en zijn 18e doelpunt van dit Eredivisie-seizoen. Daarmee kwam hij weer op gelijke hoogte met Feyenoorder Santiago Giménez. Beide heren lopen nu 6 goals voor op de legendarische Coen Dillen. Hij kwam in het seizoen 1956/57 in de eerste 15 wedstrijden 'maar' tot 12 doelpunten. Na de winterstop schoot hij omhoog.