AZ loopt heel lang tegen muur van 10 Groningers aan, maar vindt toch 1 gaatje

Eimert Pruis • 23:55, 21-12-2021 / Laatste Update: 06:03, 07-01-2024

AZ heeft met heel veel moeite gewonnen van FC Groningen. Bijna de hele wedstrijd speelden de Alkmaarders met een man meer, na een vroege Groningse rode kaart. Uiteindelijk wist alleen Jesper Karlsson de muur van Groningen te breken: 1-0.

Het doelpunt van Karlsson viel in de 68e minuut. Vanaf randje 16 schoot de Zweedse topscorer van AZ heerlijk raak. Het was de 7e overwinning op rij voor AZ, allemaal in december. Een geweldige maand dus voor de Alkmaarders, die gaan smullen van het kerstdiner al hadden ze liever nog wel verder gevoetbald in de winterstop.

Rood verpest wedstrijd

AZ kreeg de overwinning ook wel in de schoot geworpen. Na 4 minuten moest Groningen met 10 man verder. Neraysho Kasanwirjo plantte zijn noppen op het been van Dani de Wit.

Niet veel later dacht AZ de 1-0 te maken en op weg te zijn naar een monsterzege. De Alkmaarders juichten alleen te vroeg. Het doelpunt van Yukinari Sugawara werd snel afgekeurd wegens buitenspel.

Karlsson was de sloophamer

Het leverde een saaie wedstrijd op. AZ probeerde er wat van te maken, maar de Groningse muur was hard en ondoordringbaar. Karlsson was uiteindelijk de sloophamer. Groningen kreeg het in de slotfase nog bijna voor elkaar om te scoren.