AZ knokt zich in blessuretijd naast NEC in wedstrijd ontsierd door onwelkome supporters

Eimert Pruis • 22:58, 20-11-2021 / Laatste Update: 04:11, 12-12-2023

AZ heeft na lang knokken toch dat doelpuntje gekregen om er een punt uit te slepen tegen NEC. Voor de interlandbreak werd in Rotterdam met 1-0 verloren van Feyenoord en zaterdag was de 1-1 tegen NEC nog een gelukje. De wedstrijd in het AFAS Stadion werd ontsierd door supporters die het stadion binnendrongen.

Er werd vuurwerk afgestoken door de onwelkome fans en ook renden sommigen het veld op. Scheidsrechter Jeroen Manschot besloot daarop de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. Jordy Bruijn had NEC toen al op voorsprong gezet.

Het was verder een wonder dat AZ niet veel scoorde. Bijna de hele wedstrijd, zowel voor als na de onderbreking, was het aanvallen richting het NEC-doel. In de counter waren de Nijmegenaren echter heel gevaarlijk. In de 2e helft was Jonathan Okita dicht bij de 0-2, maar het was buitenspel.

En pas in blessuretijd kreeg AZ loon naar werken. Zakaria Aboukhlal bezorgde AZ toch nog een puntje. Het wisselvallende AZ staat teleurstellend op de 11e plaats met 16 punten uit 12 wedstrijden. NEC staat gewoon keurig 7e met 19 uit 13.