AZ speelt op het nippertje gelijk tegen Nederlands getint RC Genk
i

Getty Images

AZ speelt op het nippertje gelijk tegen Nederlands getint RC Genk

Eimert Pruis • 17:41, 14-07-2021 / Laatste Update: 06:24, 07-01-2024

AZ heeft met 1-1 gelijkgespeeld in de oefenwedstrijd tegen het RC Genk van coach John van den Brom. Bij de Alkmaarders maakte Vangelis Pavlidis zijn officieuze debuut. 

AZ trad tegen RC Genk aan zonder Myron Boadu en Calvin Stengs, die beiden voor een vertrek naar de Franse competitie staan. Stengs onderhandelt met OGC Nice terwijl AS Monaco Boadu wil strikken. Ook Marco Bizot, die in verband wordt gebracht met een vertrek naar Olympiakos Piraeus, was niet van de partij.

EK-gangers Owen Wijndal en Teun Koopmeiners vieren nog vakantie. Pavlidis, die deze zomer overkwam van Willem II, zat wel voor het eerst bij de selectie van coach Pascal Jansen. Hij begon op de bank. Vanaf daar zag Pavlidis een doelpuntloos eerste half uur aan zich voorbij trekken. Na 34 minuten mocht Pavlidis, samen met Albert Gudmundsson, Maxim Gullit en Hakon Evjen aan de bak.

Zij vervingen Sam Beukema, Zakaria Aboukhlal, Thijs Oosting en Ernest Poku. Hoewel Pavlidis direct gevaarlijk was, kwam hij niet tot scoren tegen RC Genk, ook niet in de 2e helft.

Het RC Genk van coach John van den Brom, waar ook voormalig Ajacied Carel Eiting en de van Willem II overgekomen Mike Trésor meespeelden, leek lange tijd met 1-0 te winnen door een goal van Cyriel Dessers, voormalig spits van NAC Breda, FC Utrecht en Heracles Almelo. Het was echter Thijs Oosting die in de laatste minuut nog de 1-1 maakte. Zo blijft AZ ongeslagen in de voorbereiding. Eerder werd er gewonnen van NEC (4-1) en TOP Oss (3-0) en gelijkgespeeld tegen Anderlecht (1-1).