AZ-trainer Pascal Jansen: 'We moeten ons nu bewijzen als koploper'
i

Pro Shots

AZ-trainer Pascal Jansen: 'We moeten ons nu bewijzen als koploper'

Joris Kaper • 19:06, 07-10-2022 / Laatste Update: 03:06, 12-12-2023

AZ is sinds afgelopen zondag de koploper in de eredivisie, terwijl de ploeg uit Alkmaar donderdag ook nog eens won in de Conference League. Trainer Pascal Jansen beseft dat hij van die status moet genieten zo lang het duurt. "We spelen zondag tegen FC Utrecht en dan maakt dat allemaal niks uit. De waarheid ligt op het veld en we moeten ons eerst maar eens bewijzen als koploper. Het voelt leuk en prettig, maar we beseffen als geen ander dat dit pas het begin is", aldus de AZ-trainer.

Jansen geeft toe dat er momenteel veel goed gaat bij zijn ploeg. Zo imponeerde AZ donderdag niet tegen Apollon Limassol, maar toch won de ploeg met 3-2. "We beschikken dit seizoen over een brede selectie met persoonlijkheden. Die jongens voegen echt iets toe", zegt Jansen.

Jesper Karlsson

Jansen is zo bijvoorbeeld erg positief over Jesper Karlsson. De Zweed is nog niet helemaal fit, maar heeft al 2 keer kort gespeeld. Tegen FC Groningen (1-4) scoorde hij ook en tegen Apollon Limassol maakte hij zelfs de winnende 3-2. Jansen is daar niet verbaasd over: "Dat je al zo snel weer goed bent is bijzonder, maar voor Jesper is dat niet het geval gezien zijn trackrecord. We hebben in het verleden gezien wat hij kan bijdragen. Als we hem weer volledig fit krijgen, dan heb je er een topspeler bij."

'Optie tegen Utrecht'

Karlsson is dus nog niet geheel fit en het is dus afwachten of hij dit weekend mee kan spelen tegen FC Utrecht. "Hij zit er steeds dichter bij en groeit toe naar 90 minuten speeltijd. Het is iedere keer weer kijken hoe hij reageert op de belasting. Een invalbeurt of een basisplaats is beiden een optie", aldus Jansen.