AZ weert zich kranig tegen Aston Villa, maar staat door domme pech toch op randje uitschakeling
i

Pro Shots

AZ weert zich kranig tegen Aston Villa, maar staat door domme pech toch op randje uitschakeling

Yvo van Dorst • 23:56, 09-11-2023 / Laatste Update: 17:35, 08-01-2024

Het is AZ ook in Birmingham niet gelukt om een resultaat te halen tegen Aston Villa. De Alkmaarders waren een stuk beter dan in eigen huis en hebben het de Engelsen erg moeilijk gemaakt, maar de zege was toch aan de thuisploeg. Het geluk was ook niet aan de zijde van AZ, want de gelijkmaker werd binnen gekopt uit een volledig onterecht gegeven corner.

AZ leek al snel tegen een waar horrorbegin aan te lopen, maar de Alkmaarders werden gered door de arbitrage. Clement Lenglet kopte een corner die in 2e instantie in werd gebracht binnen, maar bij de voorzet op de Fransman stond de cornernemer buitenspel. De Alkmaarders konden daardoor opgelucht ademhalen.

Weer Pavlidis

Na die afgekeurde goal zette AZ een tandje bij en speelde de ploeg de laatste 5 minuten van de eerste helft ijzersterk. Na rust zette de ploeg van trainer Pascal Jansen dit goede spel voort en beloonde zichzelf wel. Vangelis Pavlidis kreeg een goede steekbal vanaf eigen helft en kon zo doorlopen op de keeper en goal nummer 15 maken van het seizoen. Een razend knappe voorsprong voor AZ op Villa Park. (Tekst gaat verder onder video.)

Oneerlijk

De Alkmaarders werden echter al snel uit die droom gehaald, maar niet op een eerlijke manier. AZ kreeg volledig onterecht een corner tegen en juist die hoekschop werd natuurlijk binnengekopt. Diego Carlos was de doelpuntenmaker uit een corner die nooit gegeven had mogen worden. De spanning bleef daardoor in de wedstrijd. (Tekst gaat verder onder video.)

Domper

Richting het einde verloor AZ ook nog eens het punt dat ze lange tijd sowieso in handen hadden. Ollie Watkins kopte in minuut 80 de winnende binnen, waardoor de Alkmaarders met lege handen naar huis moesten. De overwintering in Europa is nu wel heel erg ver. Legia Warschau en Aston Villa staan allebei op 9 punten, waardoor AZ sowieso 2 duels moet winnen en 1 van die 2 teams allebei hun wedstrijden moeten verliezen. Dan maakt AZ nog een kans.