Bakker en Frimpong zetten zich met Bayer Leverkusen voor schut tegen derde divisionist in Duitse beker

Pro Shots / imago

Joris Kaper • 20:16, 30-07-2022 / Laatste Update: 02:17, 12-12-2023

Voor Bayer Leverkusen zit het Duitse bekertoernooi er al weer op voordat het goed en wel begonnen is. De Duitse nummer 3 van de Bundesliga afgelopen seizoen verloor verrassend met 4-3 van Elversberg, dat uitkomt op het 3e niveau van Duitsland. Mitchell Bakker en Jeremie Frimpong stonden beiden in de basis bij Leverkusen.

Beide ploegen maakten er in deze wedstrijd in de 1e bekerronde een waar spektakelstuk van, vooral in de 1e helft. Elversberg nam na 2 minuten al de leiding en dus moest Leverkusen direct in de achtervolging. Zij maakten na een paar minuten de gelijkmaker al, maar daarna pakte Elversberg opnieuw de leiding. En Leverkusen maakte opnieuw gelijk, voordat Elversberg nog voor rust ook de 3-2 binnenschoot.

Bekeravontuur al in juli ten einde

In de 2e helft maakte de 3e divisionist zelfs de 4-2, waarna Leverkusen vlak voor tijd nog wel de 4-3 maakte, maar daar bleef het bij. Mitchell Bakker en Jeremie Frimpong maakten beiden de 90 minuten vol, maar hebben dus weinig plezier beleefd aan hun bekeravontuur, dat al in juli ten einde is.