Barça-awards: Frenkie de Jong verkozen tot speler van het seizoen, Lieke Martens grijpt naast prijs

Sjors Tanis • 14:31, 30-06-2021 / Laatste Update: 19:06, 13-12-2023

Een mooi persoonlijk succes voor Frenkie de Jong na de uitschakeling op het EK met Oranje. De middenvelder is bij zijn club FC Barcelona uitgeroepen tot 'speler van het seizoen'.

Bij de vrouwen zag Lieke Martens haar ploeggenote Aitana Bonmatí er met de prijs vandoor gaan.

Hoe wordt winnaar gekozen?

Op basis van de stemmen van zo'n 5000 supporters van Barcelona was een shortlist opgesteld van 3 finalisten. De jury, bestaande uit bestuursleden van FC Barcelona en journalisten die de club op de voet volgen, wees De Jong aan als winnaar van de verkiezing. De juryleden prezen onder meer de 'nederigheid' van De Jong, omdat hij ook geregeld zonder te morren op andere posities zoals centraal achterin wilde voetballen.

Sterk seizoen

De oud-speler van Willem II en Ajax deed in 37 van de 38 competitieduels mee. De Jong begon 35 keer in de basisploeg van trainer Ronald Koeman. Niemand verscheen dit seizoen bij Barcelona vaker aan de aftrap. De Jong maakte 3 doelpunten in La Liga, 1 meer dan in zijn 1e seizoen in Catalaanse dienst. Hij won met Barcelona de Spaanse beker. In de competitie eindigde de ploeg van Koeman als 3e achter Atlético en Real Madrid.