🎥​ | Laatste applaus van Barça-fans aan vertrekkende spits Luuk de Jong

Joris Kaper • 13:14, 23-05-2022 / Laatste Update: 05:02, 12-12-2023

Luuk de Jong heeft zondag afscheid genomen van de Barcelona-fans. Hoewel de Nederlandse spits in het laatste competitieduel van zijn club (2-0 verlies) niet meer in actie kwam, scandeerde het publiek na afloop nog wel zijn naam. De Jong zwaaide nog even vanaf het veld naar de fans, die hem een laatste applaus gaven.

De Jong speelde dit seizoen op huurbasis voor FC Barcelona en kwam dankzij de toenmalige trainer Ronald Koeman naar de Catalaanse club. Hoewel men eerst behoorlijk kritische was op de aanvaller, maakte hij zich daarna toch geliefd bij de Barça-aanhang door zijn werklust. In dienst van Barcelona scoorde de aanvaller 6 keer in 21 wedstrijden. Zo zorgde hij in blessuretijd voor de gelijkmaker tegen Espanyol (2-2) en scoorde hij met een kopgoal voor de winnende treffer tegen Levante, ook in blessuretijd.

Ook Barcelona-trainer Xavi liet weten enorm blij te zijn met De Jong. Toch wordt het huurcontract van de spits niet verlengd en zal hij daarom terugkeren naar Sevilla, waar hij nog een contract voor een jaar heeft. Onder meer PSV is geïnteresseerd in De Jong, die tussen 2014 en 2019 al onder contract stond bij de Eindhovenaren.