🎥 | Barcelona beleeft makkelijke middag tegen Elche, Depay maakt eerste goal van het seizoen

Getty

Jeroen Rooseboom • 20:13, 17-09-2022 / Laatste Update: 01:19, 08-01-2024

Barcelona heeft zaterdagmiddag zeer gemakkelijk gewonnen van laagvlieger Elche. Na een vroege rode kaart voor de bezoekers werd het 'slechts' 3-0. Frenkie de Jong en Memphis Depay begonnen allebei in de basis.

Elche bracht zichzelf al vroeg in de wedstrijd in de problemen. Verdediger Gonzalo Verdu haalde de doorgebroken Robert Lewandowski neer en kreeg daarvoor een terechte rode kaart. Zo stond de nummer laatst van LaLiga al na een kwartier met 10 man.

Het duurde wel even voordat Barcelona profiteerde van het mannetje meer, ondanks goede kansen voor Ousmane Dembelé, Depay en De Jong. Het was uiteindelijk Lewandowksi die de ban brak voor de Catalanen met een geplaatst schot in de 34e minuut.

Daarna werd het echt een schiettent achterin bij Elche, waardoor Depay zijn eerste goal van het seizoen kon maken. Later schoot Pedri ook nog de 3-0 tegen de touwen, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. In alle consternatie die volgde kreeg de trainer van de bezoekers, Francisco Rodriguez, een rode kaart. Elche had dus voor rust al een man minder op het veld én op de bank.

Lewangoalski

Kort na rust maakte Lewangoalski op aangeven van Depay er 3-0 van. Na een uurtje werd de Nederlander gewisseld voor Ansu Fati.

Daarna waren er nog een flink aantal kansen voor de Catalanen om uit te lopen naar een monsterscore, alleen wilde de bal er niet meer in. Barça had vandaag een monsterscore kunnen behalen, maar liet dat dus na. De wedstrijd eindigde in 3-0.