Barcelona loopt tegen Valencia weer schade op in LaLiga

Marcel Roes • 00:05, 17-12-2023 / Laatste Update: 15:19, 05-01-2024

Valencia tegen Barcelona is geëindigd in 1-1. Bij de Catalaanse gasten deed Frenkie de Jong de hele partij mee. De Oranje-international kreeg geel in de 77e minuut.

In het Stadio Mestalla was de thuisploeg in de beginfase feller en sterker. Barcelona kreeg gaandeweg de 1e helft meer grip op het duel. Dat leidde tot een aantal kansen voor spits Robert Lewandowski. 10 minuten na rust zorgde João Félix voor de openingstreffer: 0-1. De Jong droeg bij aan de opbouw van de aanval.

De gelijkmaker

Na rust voerde Barcelona het balbezit op en was het wachten tot een gaatje werd gevonden in de laatste linie van Sevilla. Min of meer uit het niets kwam de 1-1: Guillamón krulde de bal schitterend in de verre hoek.

Van de lijn

Het was duidelijk dat Sevilla wel tevreden zou zijn met een puntje. De spelers trokken zich terug en verdedigden met man en macht. Barcelona werd uitgedaagd om met een oplossing te komen. Aanvaller Ferran Torres vond die ook bijna. De bal werd nog net van de lijn gehaald.

En zo won Barcelona weer niet in de Spaanse competitie, na de 2-4-nederlaag tegen Girona.

Stand LaLiga

Barcelona heeft na 17 speelronden 35 punten in LaLiga en staat op plek 3. Koploper Girona heeft 41 punten uit 16 duels. Valencia klimt naar plek 10 en heeft 20 punten.