Barcelona, Manchester United en UEFA sturen Louis van Gaal steunbetuigingen
i

ANP

Barcelona, Manchester United en UEFA sturen Louis van Gaal steunbetuigingen

Marcel Roes • 11:18, 04-04-2022 / Laatste Update: 15:29, 08-01-2024

Zondagavond vertelde Oranje-bondscoach Louis van Gaal in het tv-programma Humberto dat hij lijdt aan prostaatkanker. In 2020 werd die diagnose gesteld, daarna heeft Van Gaal dat alleen in kleine kring gedeeld. De Oranje-spelers wisten het bijvoorbeeld niet.

Het bericht van Louis van Gaal maakt veel los in de sportwereld. Onder meer zijn oude clubs Manchester United en FC Barcelona laten via Twitter van zich horen en wensen de bondscoach van het Nederlands elftal veel sterkte. 

The Red Devils

"Iedereen bij Manchester United staat volledig achter onze oude trainer Louis van Gaal in zijn strijd tegen kanker. We zenden je kracht en moed toe, Louis", schrijft United, waar Van Gaal tussen 2014 en 2016 werkzaam was.

FC Barcelona

Ook FC Barcelona plaatst een foto uit de tijd dat Van Gaal daar trainer was. "Onze gedachten en gebeden gaan uit naar onze oude manager Louis van Gaal", zo luidt het bijschrift.

"Blijf sterk en word snel beter, Louis." Van Gaal won met de Catalanen 2 landstitels, een Spaanse beker en de Supercup.

UEFA

Een soortgelijke boodschap stuurde de UEFA de wereld in. "Namens de Europese voetbalgemeenschap sturen we onze beste wensen naar de Nederlandse bondscoach. We zijn in gedachten bij je Louis."