Barcelona naar kwartfinale Copa del Rey, maar volley van tegenstander het hoogtepunt
Unionistas, spelend op het derde niveau van Spanje, viert de heerlijke treffer van Alvaro Gomez tegen het grote FC Barcelona in de Spaanse beker. ©Getty Images

21:43, 18-01-2024 / Laatste Update: 21:47, 18-01-2024

Unionistas de Salamanca, weleens van gehoord? De kleine Spaanse club voetbalt twee niveau's onder La Liga, maar scoorde donderdagavond een schitterende goal in de Copa del Rey tegen het grote FC Barcelona. Helaas voor de kleine club won 'Goliath' alsnog.

Alvaro Gomez liep bij de tweede paal tegen een voorzet van en volleerde de bal hard in de goal achter Barça-doelman Inaki Pena. Daarmee kwam Unionistas op een verrassende 1-0 voorsprong. Maar Ferran Torres maakte nog voor rust alweer gelijk (1-1). Toch is onderstaande goal het bekijken waard!

Na rust maakte Barcelona de wedstrijd dood door twee keer te scoren en de eindstand op 3-1 te bepalen. Doelpuntenmakers waren Jules Koundé en Alejandro Baldé. Zij zorgden ervoor dat Barça naar de kwartfinales van de Copa del Rey mag. Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd en beleefde een mijlpaal in het shirt van FC Barcelona.