Barcelona nieuwe nummer 2 van LaLiga na magisch moment Pedri
i

Getty Images

Barcelona nieuwe nummer 2 van LaLiga na magisch moment Pedri

Bart van der Wijst • 01:01, 04-04-2022 / Laatste Update: 02:22, 12-12-2023

FC Barcelona is de nieuwe nummer 2 van LaLiga na een 1-0-zege op Sevilla. Wie had dat enkele maanden geleden gedacht toen de ploeg onder Ronald Koeman liep te ploeteren in de competitie. Xavi heeft het spelplezier en het geloof teruggebracht bij de spelers.

Sevilla begon als nummer 2 aan de topper in Camp Nou, FC Barcelona wist dat het die plek bij een overwinning zou overnemen. Die kwam er uiteindelijk wel, al gebeurde dat met de nodige moeite.

Defensief Sevilla

Sevilla kwam met de beste defensie van LaLiga richting Barcelona. Pas 19 keer kreeg de ploeg van Julen Lopetegui een tegentreffer. Lang leek het erop dat het ingegraven Sevilla met een punt naar Andalusië af zou reizen, alleen een magisch moment van Pedri bezorgde FC Barcelona de verdiende zege.

Pedri kapte 2 spelers van Sevilla uit en knalde hard raak in de hoek: 1-0. Sevilla bracht ineens aanvallers na het late doelpunt, gescoord werd er niet meer. Marc-André ter Stegen voorkwam in de blessuretijd nog de 1-1.

Strijd om plek 2

FC Barcelona verloor op 4 december 2021 voor het laatst in de competitie, inmiddels is de ploeg 14 wedstrijden op rij ongeslagen. Daardoor staat de ploeg nu 2e met evenveel punten als Sevilla en Atlético Madrid, namelijk 57. Barcelona heeft wel een wedstrijd minder gespeeld en kan op 60 punten komen, koploper Real Madrid heeft en 69.