🏆 | Barcelona pakt in stadsderby de titel en is voor het eerst sinds 2019 kampioen van Spanje

Yvo van Dorst • 00:50, 15-05-2023 / Laatste Update: 23:02, 11-12-2023

Barcelona is voor de 27e keer in de clubgeschiedenis kampioen van Spanje geworden. De Catalanen wonnen met 4-2 de stadsderby van Espanyol, waardoor Real Madrid en Atlético Madrid de club niet meer kunnen inhalen.

De ploeg van trainer Xavi had bij de stadsgenoot bijzonder weinig moeite tijdens de kampioenswedstrijd. Espanyol gaf totaal niet thuis, waardoor Barcelona vrij gemakkelijk 3-0 kon maken in de 1e helft. Robert Lewandowski was 2 keer trefzeker en de jonge vleugelverdediger Alejandro Baldé scoorde ook nog. Jules Koundé maakte vlak na rust de 4e goal voor Barcelona.

Slotfase

In de slotfase maakte Espanyol nog een eretreffer via een lobje van Javi Puado. Dit was voor Barça-doelman Marc-André ter Stegen pas het 12e tegendoelpunt van dit seizoen. Josélu deed daar in de allerlaatste minuut nog een extra doelpunt bij. Espanyol kwam sowieso een stuk beter in de wedstrijd na rust, maar de winst van Barcelona kwam niet meer in gevaar.

Kampioenschap

Door de overwinning is het oppermachtige Barcelona nu officieel kampioen van de Spaanse competitie. Daarmee keren de Catalanen dus terug in de Champions League, de competitie waar ze dit jaar niet in speelden. Het is voor Frenkie de Jong de eerste keer dat hij kampioen wordt met Barcelona.