Barcelona scoort na 206 minuten eindelijk in LaLiga en wint van Cádiz

Bart van der Wijst • 23:35, 20-08-2023 / Laatste Update: 10:36, 12-12-2023

FC Barcelona heeft na 206 minuten eindelijk gescoord in LaLiga. De Spaanse kampioen had het lastig in de thuiswedstrijd tegen Cádiz, maar uiteindelijk brak Pedri de ban. Invaller Ferran Torres besliste het duel en daarmee pakte Barça de eerste driepunter van het seizoen.

Het werd net als een week eerder bij Getafe (0-0 en 118 minuten speeltijd) een vervelende wedstrijd voor Barcelona. Cádiz maakte er net als Getafe een schopfestijn van en dat zorgde voor irritatie bij de ploeg van Xavi, die door een rode kaart in de openingswedstrijd op de tribune zat.

Aanvallers? Wat zijn dat?

Tegen Cádiz stelde Xavi een heleboel middenvelders op. Frenkie de Jong stond centraal achterin, Gavi en Pedri flankeerden Robert Lewandowski. Ook maakte de pas 16-jarige Lamine Yamal zijn basisdebuut. Al die behendige, kleine voetballers van Barcelona kregen de nodige schoppen. Daardoor ontstonden er hier en daar wat ruzietjes op het veld. Ook viel er in de 51 minuten (inclusief blessuretijd) voor rust geen goal.

Ban eindelijk gebroken

Lang leek het erop dat Barcelona opnieuw niet ging scoren, onder meer omdat Cádiz-doelman Jeremías Ledesma lekker stond te keepen. In de 82e minuut werd hij dan toch geklopt door Pedri. De Spaanse middenvelder gleed een leep passje van Ilkay Gündogan binnen. De ingevallen Torres maakte er na 94 minuten spelen nog 2-0 van.