Barcelona wint dankzij geniaal momentje Frenkie de Jong, PSG loopt over Lyon heen

Bart van der Wijst • 01:05, 04-09-2023 / Laatste Update: 00:52, 12-12-2023

FC Barcelona en Paris Saint-Germain hebben zondagavond gewonnen. De een net wat makkelijker dan de ander. Barça had een geniaal moment van Frenkie de Jong nodig om Osasuna met 2-1 te verslaan. PSG had geen kind aan de nummer laatst (ja, je leest het goed) Olympique Lyonnais: 4-1.

Barcelona kwam net voor rust op voorsprong via Jules Koundé. Ezequiel Ávila maakte gelijk en word papa, want hij vierde zijn goal met een bal onder zijn shirt.

Frenkies masterpass

De tijd begon te dringen voor Barcelona en dus nam Frenkie de Jong de regie over. Met een sublieme pass zette hij Robert Lewandowski alleen voor de goal. Osasuna-verdediger Alejandro Marugán trok aan de noodrem en dus kreeg de uitploeg een penalty. Lewandowski ging geheel tegen de ongeschreven regel in achter de bal staan en schoot raak. Een indirecte assist van De Jong dus.

PSG geeft gas

In Frankrijk had Paris SG aan 45 minuten genoeg om Lyon, de nummer 20 van de Ligue 1, aan de kant te schuiven. Bij rust stond het dankzij goals van Kylian Mbappé (2), Achraf Hakimi en Marco Asensio 0-4 in Lyon. Na de pauze scoorde Corentin Tolisso nog tegen. Na de wedstrijd werd de selectie van Lyon toegesproken door de ontevreden ultra's. Overigens: PSV-tegenstander RC Lens staat voorlaatste, ook met 1 punt uit 4 wedstrijden.