Barcelona wint dik van Napoli met fraaie goal Frenkie, Gio met de schrik vrij tegen Malen
i

Getty Images

Barcelona wint dik van Napoli met fraaie goal Frenkie, Gio met de schrik vrij tegen Malen

Eimert Pruis • 23:54, 24-02-2022 / Laatste Update: 08:26, 12-12-2023

FC Barcelona lijkt onder Xavi eindelijk tot bloei te komen. Frenkie de Jong blonk uit (met een fraai doelpunt ook nog) en de Catalaanse club won dik bij Napoli: 2-4. Coach Giovanni van Bronckhorst schrok met Rangers tegen Borussia Dortmund even van een doelpunt van landgenoot Donyell Malen, maar dankte uiteindelijk zijn rechtsback voor een plek bij de laatste 16.

In Napels speelde Barcelona een spectaculaire wedstrijd. De 1-1 van de heenwedstrijd werd weggepoetst. Jordi Alba scoorde al na 7 minuten, maar de mooiste viel in de 13e minuut. Frenkie de Jong scoorde voor de 2e wedstrijd op rij. In de 1-4-zege bij Valencia was hij al trefzeker, in de Europa League donderdagavond ook. En hoe. Met een uiterst precies schot zette de Nederlander de 0-2 op het scorebord.

Piqué verpest gedachteflits

Lorenzo Insigne van Napoli zorgde vanaf 11 meter voor de aansluiting. Napoli dacht weer stiekem aan de volgende ronde, maar nog voor rust verpestte Gerard Piqué die gedachte.

Spaanse media dol op De Jong

De Spaanse media gaven in de rust De Jong het hoogste cijfer van allemaal. Waarschijnlijk zag de oud-Ajacied dat want in de 2e helft vloog hij over het veld. Ook zonder de bal was hij belangrijk. Zo maakte hij een slim overstapje waarna Pierre-Emerick Aubameyang kon scoren. Matteo Politano (Napoli) maakte nog een eretreffer.

Heerlijke sfeer op Ibrox

Rangers staat wonderwel ook in de 8e finales van de Europa League. De ploeg van Van Bronckhorst verraste al in Dortmund door met 2-4 te winnen. In Schotland werd in een heerlijke sfeer een nog heerlijkere Europese pot afgewerkt.

Geen rückkehr

Rechtsback James Tavernier zette Ibrox in vuur en vlam met de openingstreffer vanaf 11 meter. Jude Bellingham kon met zijn doelpunt de sfeer nog niet verpesten, maar hij gaf even later wel de bal aan Malen, die binnenschoot. Een Duitse rückkehr leek in de lucht te hangen en Van Bronckhorst' hart ging tekeer.

Ibrox gaat uit z'n dak

Rechtsback de held

Gelukkig was daar weer zijn rechtsback. Tavernier schoot raak na een klein uur spelen en deze fanbeelden zo post-corona zal de tv-kijker nog lang in zijn geheugen hebben. Helaas mocht het voor Rangers niet zo zijn dat het ook nog 3-2 werd. De goal van Ryan Kent werd afgekeurd wegens een overtreding. Het maakte de sfeer er niet minder om. Genieten met een grote G voor Gio.

Russische Zenit uitgeschakeld

En dan de club waar het in aanloop naar de donderdagavond ook een beetje om ging. Zenit Sint-Petersburg. Terwijl de Russische troepen in Oekraïne aan het vechten zijn, probeerde Zenit met de Oekraïense wisselspeler Yaroslav Rakitsky Real Betis uit te schakelen.

Betis door

Verder dan 2 afgekeurde goals kwam Zenit niet in Andalusië. De Russen scoorde in de 91e minuut, maar de VAR zag een overtreding. Betis mag zich dus gaan opmaken voor de 8e finales door de 2-3-zege eerder in Rusland.

Uitslagen tussenronde Europa League 24 februari

Real Betis* - Zenit Sint-Petersburg 0-0

Braga* - Sheriff Tiraspol 2-0 (door na penalty's)

Napoli - FC Barcelona* 2-4

Rangers* - Borussia Dortmund 2-2

Dinamo Zagreb - Sevilla* 1-0

Lazio - FC Porto* 2-2

Olympiakos - Atalanta* 0-3

Real Sociedad - RB Leipzig* 1-3

(*=door naar laatste 16)