Bart Nieuwkoop wint Brusselse burenruzie van Anderlecht

Bart van der Wijst • 00:56, 29-07-2023 / Laatste Update: 17:35, 11-12-2023

Union Sint-Gillis is het nieuwe seizoen in de Belgische Pro League begonnen met 3 punten. De club die na een knotsgekke slotdag vorig jaar 2e werd, won op eigen veld met 2-0 van buurman Anderlecht. Bart Nieuwkoop speelde 90 minuten mee bij de thuisploeg.

Vorig seizoen waande Union zich even kampioen, alleen de titel ging uiteindelijk naar het Antwerp van Mark van Bommel. Uiteindelijk werden ze door een nederlaag tegen Club Brugge in de blessuretijd zelfs 3e.

Hier en nu

Toch moest de knop weer om bij Union, dat in de voorbereiding nog met 0-0 gelijkspeelde tegen Feyenoord. Vrijdag was het in het eigen Stade Joseph Mariën heer en meester. Nieuwkoop knalde had kunnen scoren, hij knalde echter op de paal. Uiteindelijk opende de Duitse spits Dennis Eckert de score na een halfuur (zie video boven).

Kasper Dolberg was namens Anderlecht in blessuretijd van de 2e helft nog enigszins dicht bij de gelijkmaker, de goal viel aan de andere kant. Na een handsbal van oud-Ajacied Jan Vertonghen maakte Cameron Puertas vanaf 11 meter de 2-0.