Bas Dost schiet FC Utrecht met late goal voorbij Vitesse

Joris Kaper • 16:09, 11-09-2022 / Laatste Update: 17:29, 07-01-2024

FC Utrecht heeft de 2e zege van dit seizoen binnen! Dankzij een late treffer van wie anders dan Bas Dost wonnen de Domstedelingen met 1-0 van Vitesse.

Beide ploegen zijn de Eredivisie dit seizoen weifelend begonnen en hebben de punten nodig. Utrecht had 5 punten uit 5 wedstrijden, Vitesse 4 punten. Toch waren er in het eerste half uur van de wedstrijd weinig kansen te zien. De grootste kans was voor Vitesse, maar Matus Bero zag zijn schot gekeerd. Vitesse had een ligt overwicht, maar tot meer grote kansen leidde het niet in de 1e helft.

2e helft

Aan het begin van de 2e helft lag het initiatief bij de thuisploeg en kreeg Van der Maarel als 1e een kansje. Doelman Scherpen kon echter niet verrast worden. Een paar minuten later gebeurde dat wel bijna, toen Scherpen in de korte hoek bijna werd geklopt, maar de bal uit de doelmond werd weggewerkt door Vitesse. Aan de andere kant was Vitesse-verdediger Meulensteen dicht bij een treffer, maar zijn schuiver werd uit de hoek gehaald door doelman Barkas.

Goal Bas Dost

Het spel ging daarna op en neer, maar tot veel grote kansen leidde dat niet. De wedstrijd leek langzaam op een bloedeloos gelijkspel uit te draaien, maar in de 84e minuut kwam de bal voor de voeten van Bas Dost na geklungel in de Vitesse-verdediging. Dost twijfelde niet en schoot vanuit de draai de 1-0 binnen voor de thuisploeg.

2e zege van het seizoen voor Utrecht

Vitesse ging na de late treffer van Dost nog op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam niet meer tot scoren. Zo pakt Utrecht de 2e zege van het seizoen, terwijl Vitesse het moet doen met 4 punten uit 6 wedstrijden.