Bas Dost staat na revalidatieperiode voor terugkeer bij NEC: '15 januari heeft hij laatste test'
i

Pro Shots

Bas Dost staat na revalidatieperiode voor terugkeer bij NEC: '15 januari heeft hij laatste test'

Yvo van Dorst • 12:48, 06-01-2024 / Laatste Update: 13:08, 15-01-2024

Bas Dost kan zich spoedig gaan focussen op zijn rentree in het profvoetbal. Dat vertelt technisch directeur Carlos Aalbers via de clubkanalen van NEC. De spits heeft 15 januari zijn laatste controle en kan dan weer naar het voetballen toewerken.

"Ik heb gisteren zijn agent nog gesproken", vertelt Aalbers op het trainingskamp van NEC. "Hij heeft 15 januari zijn laatste controle en we moeten afwachten of daar groen licht uit voortkomt." Dost zakte tijdens het duel met AZ in elkaar en moest van het veld gedragen worden. De reden van zijn ineenzakking was een ontstoken hartspier.

Rentree

Dost heeft zelf veel vertrouwen in zijn rentree op het veld. "Bas voelt zich goed en als de controle positief is, dan wil hij ook weer gauw gaan opstarten. Hij zegt dat hij gaat terugkomen. Fingers crossed dat dat gaat gebeuren. Hij wil laten zien dat hij zo geen afscheid wil nemen, maar gezondheid gaat boven alles."

NEC

NEC staat op dit moment op een verdienstelijke 8e plaats in de Eredvisie. Begin dit seizoen werd de bus nog opgewacht door boze fans, maar daarna werd de lijn naar boven ingezet. NEC hervat de competitie na de winterstop met een wedstrijd tegen Feyenoord. Als de Nijmegenaren dat duel winnen, dan stijgen ze al naar plek 6.