Bas Nijhuis denkt dat collega's hem verklikten: 'Triest is het wel'
i

ProShots

Bas Nijhuis denkt dat collega's hem verklikten: 'Triest is het wel'

Marcel Roes • 14:57, 11-12-2021 / Laatste Update: 16:45, 08-01-2024

De 44-jarige scheidsrechter Bas Nijhuis is gekapt met het fluiten van internationale wedstrijden. De UEFA vond het niet fijn dat hij aanschuift bij onder meer Veronica Inside om over andere scheidsrechters te praten. Nijhuis denkt dat die collega's bij de voetbalbond over hem hebben geklaagd.

"Ik ga niet op onderzoek uit, hoor, maar triest is het wel, dat er blijkbaar collega's zijn die klikken", zegt hij tegen het AD. "Laf ook. Typerend is het voor ons dynamische scheidsrechterswereldje. Alleen laat ik me daardoor niet het plezier ontnemen."

Fluiten

"Ik wil nog jaren fluiten in Nederland. En gelukkig zijn er ook veel fijne mensen in ons vak. Neem René Temmink. Hoewel hij allang gestopt is, heeft hij nog veel vrienden in het wereldje. Aan zo iemand spiegel ik me liever dan aan types die zich ten koste van anderen naar boven werken."

1 ding gaat hij erg missen: "Het reizen, de lol die je met elkaar hebt, de steden waar je komt: supergaaf, man. Ik zeg weleens gekscherend: zo'n wedstrijd fluiten is eigenlijk slechts een hinderlijke onderbreking van zo'n mooie trip."